Descriere
Unde izvorăște Someșul Mare, în vestiții Munții Rodnei, în comuna ce le poartă numele, într-o zonă liniștită și retrasă, pensiunea agroturistică “La Rusu” vă pune la dispoziție 6 camere duble, dotate fiecare cu baie proprie și balcon, care promit confortul și igiena la cele mai înalte standarde. Pensiunea dispune de bucătărie complet utilată, sală de mese, foișor cu grătar de cărămidă, jacuzzi exterior, biciclete, parcare generoasă și...tot ce aveți nevoie pentru o vacanță pe cinste!
Patrimoniul cultural al comunei Rodna este bogat și autentic:
•biserica greco-catolică construită inițial în secolul 13, dărâmată de tătari și reconstruită în secolul 19 pe ruinele rămase în urma invaziei;
•catacombele ce se întind pe tot teriotoriul comunei și unde peste 4000 de suflete s-au ridicat la ceruri în urma aceleiași invazii a tătarilor;
•Casa Scriitorilor din satul Valea Vinului, unde personalități precum Lucian Blaga, Liviu Rebreanu, George Coșbuc, Ana Blandiana și multi alți scriitori români au participat la tabere de creație;
•cetatea medievală a Rodnei care a fost reconstruită parțial de către Petru Rareș în jurul anului 1530;
•Muzeul Etnografic și al Mineritului, unde mulți localnici au donat diverse obiecte, și astfel s-a format o colecție inedită de unelte meșteșugărești și de minerit, care reușește să contureze o imagine autentică a vremurilor trecute din viața satului transilvanean.
Lucrările miniere s-au desfășurat încă din Antichitate, continuând chiar și după cucerirea dacilor de către romani. Un alt aspect de interes este faptul că Rodna a fost populată din cele mai vechi timpuri: o dovedește toportul din perioada neolitică, găsit de arheologi.
De asemenea, 3 trasee montane turistice omologate pornesc din comuna noastră și oferă turiștilor șansa să ajungă la Șaua Curățel, Izvorul Roșu, Tarnița Putredu, Vârful Beneș, Șaua cu Lac și Tăul Lala Mare. Alte obiective turistice importante sunt Poiana cu Narcise, unde se poate ajunge printr-o drumeție de 3 ore, peștera Baia lui Schneider, la circa 1,5 km de Valea Vinului, Vârful Ineu, cu o drumeție de 6 ore și lista poate continua.
Așadar, vă invităm cu drag să descoperiți liniștea, frumusețea, istoria și cultura locului, dar și aerul curat de munte și peisajele inedite!
Verifica disponibilitate