Băile Govora


Băile Govora

Băile Govora
Staţiunea Băile Govora este situată în judeţul Vâlcea, în zona depresionară subcarpatică din nord-estul Olteniei la o distanţă de 20 km. de Rm. Vâlcea, pe o derivaţie a şoselei către Horezu şi Tg. Jiu, în apropiere de Transalpina, pe valea pârâului Hinţa, la o altitudine de 330 – 380 m, într-o zonă de un farmec deosebit, cu dealuri împădurite cu fag, brad, stejar, molid şi salcâm, în suprafață de 370 ha.
Înființată în baza legii pentru exploatarea stațiunilor balneare ale statului promulgată prin DECRET REGAL ÎN 1909, Societatea Govora - Călimănești a avut un rol covârșitor în dezvoltarea Stațiunii Băile Govora, atât din punct de vedere turistic cât și edilitar. Prin amenajări de izvoare, drumuri, fântâni cu apă, poteci, construirea de vile și hoteluri, sanatoriul militar, terasamente, societatea a ajuns la apogeul dezvoltării ei din punct de vedere economic, o parte importantă din beneficiile obținute investindu-le în dezvoltarea stațiunii dovedind că fără aportul acesteia, localitatea Băile Govora nu ar fi reușit să evolueze în perioada interbelică până în prezent. Astăzi, Societatea Băile Govora SA deține un hotel unic de 4 stele, clădire de patrimoniu - Hotel Palace, un hotel cochet de 3 stele - Hotel Belvedere și un hotel de 2 stele - Hotel Parc.
Unităti de cazare in apropiere
Hotel Trei Brazi
Hotel Trei Brazi  ★★★ Băile Olănești, Aleea Muncitorilor, nr. 2-5
3 evaluari

32 locuri 16 camere 16 băi Hotel Trei Brazi este situat în apropierea izvoarelor minerale tămăduitoare ale stațiunii Băile Olănești, mai exact la 50 de metri.

Pensiunea La Conac
Pensiunea La Conac  ★★★★ Horezu, str. Olari, nr. 193
8 evaluari

10 locuri 4 camere 4 băi Situat pe o culme de deal în vârful străzii Olari în Horezu, Conacul nostru reprezintă destinația ideală pentru o vacanță minunată!

Motel Evrica
1 evaluare

45 locuri 17 camere 17 băi În motelul nostru se pot desfășura activități sportive, cantonamente, tabere, atelier de olărit pictură.

Apartament Felix
Apartament Felix Băile Govora, str. Tudor Vladimirescu, nr. 93
1 evaluare

8 locuri 3 camere 2 băi Apartamentul Felix, complet renovat și amenajat peste nivelul camerelor hoteliere din zonă, este situat în centrul stațiunii Băile Govora.

Vila Rosa
Vila Rosa Băile Olănești, Aleea Trandafirilor, nr. 8
- evaluari

20 locuri 10 camere 9 băi Vila Rosa are 7 camere duble și două apartamente, două bucătării moderne și două săli de mese, grătar și multe terase!

Cabana Rustică
Cabana Rustică Stoenești, str. Cacovei, nr. 9
2 evaluari

6 locuri 2 camere 2 băi Un loc rustic în natură în drumul către șoseaua Transalpina sau orașul meșterilor olari Horezu și nu în ultimul rând stațiunile balneoclimaterice.

Casa Trache
Casa Trache Călimănești, str. Constantin Brâncoveanu, nr. 103
- evaluari

17 locuri 7 camere 8 băi Casa Trache vă așteaptă să vă bucurați de o priveliște și liniște într-un sejur cât mai plăcut în stațiunea Călimănești-Căciulata!

Cabana La Cristian
Cabana La Cristian  ★★★ Horezu, str. Vârful Lui Roman, nr. 100
- evaluari

28 locuri 12 camere 12 băi Amplasată la o altitudine de 1600 de metri, într-o zonă liniștită, Cabana La Cristian este înconjurată de munți, la 20 km de Horezu.