Descriere
De la crearea conceptului, ATRA a fost gandita ca o unitate “verde”, cu o amprenta energetica competitiva, pentru a minimiza impactul asupra mediului natural. Astfel, pensiunea a fost construita in forma de fagure, ceea ce conduce la un consum de energie redus, oferind, in acelasi timp, unicitate din punct de vedere arhitectural.
Folosind materiale naturale precum lemn, marmura, granit si piatra, ATRA are un desing minimalist, cu o fuziune intre desingul avangardist si contemporan, in totala sinergie cu natura inconjuratoare.
Geamurile largi, care constituie, in toata pensiunea (restaurant, zona de receptie si camere), unul din peretii exteriori, creaza acea impresie ca natura de afara se contopeste cu interiorul, care continua tema naturii prin design, materialele folosite si decor.
Simplitatea designului cu accente naturale, combinata cu opere de arta ale artistului Ramon Grosos si elemente de decor unice, cu influente contemporan-urbane, fac din ATRA un spatiu rafinat si sofisticat. ATRA detine 9 camere duble. Toate camerele sunt spatioase si inundate de lumina prin ferestrele imense si usa din sticla care duce catre propria terasa, de unde oaspetii pot admira muntii impaduriti si lacul Paltinu.
Design ul camerelor continua design ul pensiunii, imbinand elementele naturale, precum peretii placati cu lemn nefinisat si mobilierul din lemn, cu elemente de decor modern si opere de arta contemporana. Toate acestea creaza un spatiu aerisit si refinat, care inspira confort si invita oaseptii sa se deconecteze de la aglomeratia oraselor pentru a se bucura de frumusetea naturii si simplitatea lucrurilor rafinate.
Facilitati:
• cazare in 9 camere
• parcare gratuita (12 locuri)
• restaurant gourmet, cu meniu international
• lobby bar
• terasa de vara
• sala de conferinte
• acces internet GRATUIT (conexiune wireless)
• biciclete
Camera. Facilitati standard
• vedere panoramica a lacului
• geamuri izolate fonic
• cabina de dus
• uscator pentru par, papuci, halat baie
• LCD HD TV set (canale prin satelit) - fibra optica
• acces internet GRATUIT (conexiune wireless)
RESTAURANT
Restaurantul ATRA isi propune sa ofere o experienta de fine dining, departe de agitatia oraselor, chiar in inima naturii. Capacitate de aproximativ 50 persoane.
Bucataria gourmet cu identitate romaneasca, este bazat pe produse de sezon locale, procurate de la micii fermieri din zona. Astfel, incercam sa implementam un concept putin explorat in Romania, dar foarte popular in vest, cel de Farm to Table.
Am inceput deja sa localizam producatori de carne, pescari si mici fermieri din judet, cu care sa creem o relatie si sa ii incurajam, aducand munca lor in farfuria oaspetilor nostri.
Avand la baza cele mai proaspete produse gasite pe piata, meniul restaurantului ATRA va fi schimbat in functie de sezon si produsele care se gasesc pe piata. Vara meniul va abunda in legume, fructe si peste local, toamna vor fi folosite ciupercile salbatice si vanat, iar iarna preparatele vor fi create din ingrediente conservate in propria bucatarie. Astfel, pentru meniul de iarna Alex a inceput sa umple camara Atra cu borcane de cirese murate, ciuperci marinate si gemuri.
Chiar daca ingredientele sunt autohtone si pot parea banale, modul creativ in care le combina Chef Alexandru Dumitru si platingul adus la nivel de arta, fac ca preparatele din meniu sa surpinda prin rafinament, iar experienta culinara se transforma intr-o experienta a emotiilor.
ALTE ACTIVITATI LA ATRA
Pensiunea ATRA este asezata intr-un cadru natural pitoresc, pe malul lacului Paltinu, avand deschidere la una dintre cele mai frumoase privelisti din Valea Doftanei.
Fiind asezata intr-un loc izolat, departe de aglomeratia si traficul zonelor turistice din Valea Prahovei, ATRA este o destinatie ideala pentru cei care isi doresc sa se deconecteze de cotidian.
Pensiunea ATRA ofera activitati variate pentru turisti cu diferite interese.
Oaspetii pensiunii se pot bucura de o zona de relaxare cu hamace si sezlonguri asezate chiar pe malul lacului Paltinu. Cei care isi doresc sa petreaca timpul liber intr-un mod activ, pot opta pentru trasee montane ghidate, ciclism montan, offroad, caiac. Gurmanzii insa, pot opta pentru experiente culinare de la fine dining cu meniuri de degustare complexe, special concepute de Bucatarul Chef, pana la degustari de cascavea, bulz copt la foc de tabara si branzeturi produse la stanile din munti.