Staţiunea montană Azuga


Staţiunea montană Azuga

Situata in partea de nord a judetului Prahova, la confluenta raului Prahova cu paraul Azuga, statiunea montana Azuga este o asezare urbana.
Staţiunea montană Azuga
Staţiunea montană Azuga

Este o localitate tipica de munte, teritoriul sau administrativ de 8.304 ha se suprapune atat Muntilor Clabucetele Predealului (N-V) cat si Muntilor Garbovei (S-E), orasul propriu - zis, desfasurandu-se in lungul vaii Azuga, pe directie E-V, pe cca 3 km pana la confluenta cu Prahova.

Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru orasul Azuga, acesta fiind situat pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei - Valea Prahovei - respectiv DN 1E60 si magistrala feroviara dubla, electrificata Bucuresti - Brasov, la cca 135 km fata de Bucuresti si 36 km fata de Brasov. Se invecineaza la nord cu jud. Brasov, la vest si sud cu orasul Busteni, iar la sud si est se afla comuna Valea Doftanei.

Potentialul turistic aferent teritoriului administrativ al orasului Azuga este in exclusivitate natural, formele de turism favorizate fiind: odihna totala sau activa, drumetia, trasee turistice montane de la foarte usoare la foarte dificile, in Muntii Bucegi si Muntii Baiului, trasee de alpinism in Muntii Bucegi, sporturi de iarna (schi alpin, fond, randonee, snowboard, sanius) sporturi de vara (exista 2 terenuri de handbal - volei, 1 teren de fotbal, 2 terenuri de tenis pe zgura, 1 teren de baschet, o sala de sport), picnic, vanatoare si pescuit sportiv, agrement nautic, cunoastere - instruire.

Muntii Clabucetele Predealului, inconjurati de masive mai inalte Postavarul, Piatra Mare si Garbovei, care au peste 1800 - 1900 m si Bucegii care ating 2505 m in Vf. Omu, se infatiseaza ca o arie coborata, ale carei altitudini scad treptat, de la E - V. intre Prahova si Azuga se afla un sector mai compact de 1400 - 1500 m Clabucet Plecare 1451 m, Clabucetul Taurului 1519 m, Clabucetul Azugii 1586 m, cu pante a caror topografie si inclinare este de 12 - 24 grade si 24 - 32 grade.

La vest de Azuga, altitudinile sunt mai scazute 1300 - 1400 m Vf. Grecului are spre exemplu 1432 m, iar pantele sunt de 6 - 12 grade si 12 - 24 grade. Muntii Garbovei din sud si est sunt mai proeminenti Vf. Cazacu 1753 m, Vf. Urechea 1715 m, Vf. Stevia 1901 m.Staţiunea montană Azuga - Localizare pe Hartă - Google MapOferte de cazare în Staţiunea montană Azuga

Booking.com