Descriere
Prezentare generala
Casa de vacanta, cu 5 dormitoare matrimoniale, 3 bai, 4 terase mari exterioare din care 2 acoperite, un living room, o bucatarie interioara si una exterioara pt.barbeque, 1 foisor, 1 garaj pt. atv-uri
Suprafata 250 mp , gradina de 1.000 mp
Statiunea balneo-climaterica Breaza, inca din anul 1928 era cea mai cunoscuta statiune, unde se putea respira aer bogat in ioni negativi si foarte bine ozonificat, defapt micul orasel prahovean este des comparat cu statiunea Davos din Alpii Elvetieni.
Mica prezentare ajuta mai mult la alegea unei decizii comparative cu alte statiuni de top din tara noastra.
Vila reprezinta o casa de vacanţa, in care gasesti toate utilitatile si confortul necesar al fiecaruia dintre noi.
Cei 250 mp utili ai vilei sunt compartimentati dupa cum urmeaza:
Parterul are un living mare cu zona de dining room, zona de relaxare semineu, spatiu amenajat cu diferite activitati pt.copii.
Bucataria are usi glisante pentru a delimita frumos zona de dining room, aici regasim plita electrica, cuptor electric, expreesor automat, frigider mare, robot de bucatarie prajitor paine, etc...
Tot jos regasim un dormitor mare si un grup sanitar cu masina de spalat si cabina de dush.
Etajul 1: detine doua bai cu cabine de dush, si 4 dormitoare matrimoniale cu paturi duble concepute pentru o familie.
Tot aici gasim o terasa superba de aprox 30 mp unde putem admira padurea si vegetatia zonei.
La parter regasim 3 terase generoase de 40, 50 si 20 mp iar cea din spate este conceputa pentru gratar, loc de luat masa.
Tot in gradina din spate regasim spatiu de joaca pt.copii, si un foisor care este amplasat chiar in mijlocul naturii imprejmuit de brazi, tuia si copaci.
Langa foisorul din spate se afla o constructie cu fundatie din beton armat tip garaj/ magazie , spatiu depozitare si parcare pentru 2 ATV -uri.
Incalzirea vilei pe timp de iarna se face prin centrala cu lemne si centrala electrica.
Legenda si origini:
Breaza este un oraș în județul Prahova, Muntenia, România, format din localitățile componente Breaza de Jos (reședința), Breaza de Sus, Nistorești, Podu Corbului, Podu Vadului, Surdești și Valea Târsei. Conform legendei, numele provine de la „o ciobăniță brează”, adică ce avea o șuviță albă în părul negru. Toponimicul este de origine slavă, însemnând „mesteacăn” sau „pădure de mesteceni”. A fost declarată stațiune balneo-climaterică în anul 1928, calitatea aerului fiind comparată cu cea din Davos. Localitatea a fost menționată în anul 1667 ca o parte a averii Elenei Cantacuzino. Totuși, prima atestare documentară se consideră a fi cea din 1503 din Registrele Brașovului în care este amintit Neagoe din Breaza, un negustor. Breaza a funcționat ca vamă din 1834 până în anul 1852, când a fost mutată la Predeal.
Localitatea se află în zona subcarpatică, la o altitudine de 380–450 m, pe o terasă situată la o înălțime de 50–60 m deasupra albiei râului Prahova. Clima este specifică dealurilor Subcarpatice, înregistrându-se o temperatură medie de 19,6 °C și 129 de zile senine pe an. Flora și fauna sunt diverse, hidrografia compunându-se din râul Prahova și afluenții săi. Monumente istorice
Monumente istorice :
Biserica din 1777 cu hramul Sfântul Nicolae zidită în timpul domniei lui Ioan Alexandru Ipsilante Voievod. În interior se pot vedea unele cărți cu valoare istorică cum ar fi: Evanghelia greco-romană, Apostol tipărit în 1760, un Penticostar și un Liturghier din 1792.
Biserica ctitorită în 1830 cu hramul sfântul Gheorghe, ce a fost zidită în timpul domniei lui Grigore Dimitrie Ghica Voievod.
Castelul Brâncoveanu, care a fost conacul lui Toma Cantacuzino, unde au locuit o vreme Martha Bibescu și Anne de Noailles, născută Brâncoveanu. În vremurile recente, cu unele modificări de structură, vechiul conac a fost transformat în hotel.