Lacul Ochiul Beiului


Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului, o minune a naturii unică în România, a cărui culoare îi impresionează pe turiști
Lacul Ochiul Beiului
Lacul Ochiul Beiului
Un loc de poveste, ireal de frumos, a cărui frumusețe îi taie respirația oricărui turist – așa poate fi descris, în câteva cuvinte simple, Lacul Ochiul Beiului din județul Caras-Severin

Într-o zonă de sălbăticie spectaculoasă din vestul țării se află un loc care pare desprins din basme. Lacul Ochiul Beiului este unul dintre cele mai frumoase și mai fascinante locuri din Banat.

Aflat în județul Caraș-Severin, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, lacul are o culoare incredibil de frumoasă, în care se oglindesc pomii, cerul și plantele dimprejur. Vorbim de un albastru cu totul special, despre care se spune că alungă depresia și tristețea din sufletele drumeților care ajung în acest loc mirific.

Culoarea lacului se schimbă mereu, de la un albastru deschis până la un albastru verzui-închis incredibil de frumos. Lacul Ochiul Beiului este un monument al naturii protejat, iar apa din lac este atât de curată încât turiștii pot admira păstrăvii care înoată în el în toată frumusețea lor. Interesant este faptul că acest ochi de apă nu îngheață niciodată. Cum este posibil? Totul datorită unui izvor din lac care împrospătează mereu apa.


Lacul Ochiul Beiului - Localizare pe Hartă - Google Map