Staţiunea Băile Călacea


Staţiunea Băile Călacea

Situata in Campia Banatului, statiunea balneoclimaterica Baile Calacea este situata la 20 km de Timisoara si 37 km de Arad, la o altitudine de 117 m, aceasta fiind deservita de statia C.F.R. Baile Calacea si se intinde pe o suprafata de circa 15 hectare, din care parcul ocupa nu mai putin de 14 hectare, aici aflandu-se o padure de salcam si un lac cu nuferi albi si rate salbatice, precum si un parc cu arbori seculari.
Băile Călacea - judetul Timiş
Băile Călacea - judetul Timiş

Lacul cu nuferi se intinde pe aproximativ 400 mp, in anul 1996 aici au fost adusi de la Baile Felix trei nuferi albi denumiti stiintific Nympheea Lotus, varietatea termalis.

Unul din punctele de atractie ale statiunii Baile Calacea este gradina zoologica amenajata in mijlocul statiunii, unde se gasesc fazani, pauni, iepuri de casa si de camp, rate salbatice, dar si exemplare de Titica si Ivan, adica de pisici gri de Rusia. Langa intrarea in complex, care este libera, a fost amenajat un spatiu special, unde traiesc sapte cerbi lopatari si caprioare.

La aproximativ 5 km de Baile Calacea, in localitatea Satchinez, exista o rezervatie de egrete albe, motiv pentru care asezarea mai este numita si Mica Delta a Banatului. Turistii se pot bucura astfel de natura si liniste, pentru cateva ore, sa admire nuferii pe lac, sau sa priveasca animalele din micuta gradina zoologica.

Statiunea dispune in total de 250 locuri, din care sunt puse in prezent la dispozitia vizitatorilor 63 de locuri in camere confort I, cu doua paturi, grup sanitar si baie proprie si alte 40 de locuri in camere confort II, cu grup sanitar si baie comuna, precum si 100 de locuri in casute de camping. Se pot organiza excursii la Timisoara, Lugoj, Recas, unde se afla Intreprinderea Vinicola si herghelia de cai de la Izvin, manastirile de la Radna, Sag, Bodrog, sau rezervatia ornitologica de la Satchinez.

O alta atractie a statiunii Baile Calacea o constituie si strandul cu dimensiuni olimpice si cu o baza sportiva, terenuri de fotbal, tenis si locuri de joaca pentru copii. Campingul aflat in apropiere dispune de peste 100 de locuri de cazare. Factorii naturali de cura sunt cunoscuti inca din primele decenii ale secolului al XX-lea, statiunea fiind apreciata pentru apele minerale termale cu o temperatura de aproximativ 40°C, bicarbonate si calcice.
Staţiunea Băile Călacea - Localizare pe Hartă - Google Map