Stațiunea Băile Tușnad


Stațiunea Băile Tușnad

Stațiunea balneoclimaterica Băile Tușnad este situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, intre Muntii Harghita si Bodoc, intr-un splendid defileu al Oltului.
Baile Tusnad
Baile Tusnad
Pozitia sa ii confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Stațiunea Băile Tușnad, cu izvoarele sale de ape minerale, mezotermale este recomandat pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare si a sistemului nervos.
Exista 44 izvoare naturale si foraje din care in prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care patru (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes) pentru cura externa.

Prin cura interna se pot trata afectiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice si neuro endocrine. Prin cura externa baile sunt recomandate in afectiuni cardiovasculare, tulburari circulare, reumatice si nevroza astenica sau de suprasolicitare, bolile ale aparatului locomotor.

Statiunea Baile Tusnad dispune de baza de tratament, unde se efectueaza bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie. Complexul este dotat cu 40 de vane si poate cura 800 de pacienti pe zi. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor.

Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din a doua jumatate a sec. XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative, folosite de catre localnicii satelor din apropiere. Denumita "Perla Ardealului", Tusnadul este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra.

Activitatea balneara in Baile Tusnad se desfasoara inca de la jumatatea secolului XIX. in anul 1968 statiunea Baile Tusnad a fost declarata oras turistic.

Băile Tușnad - Localizare pe Hartă - Google Map


Oferte de cazare în Băile Tușnad

Booking.com