Băile Cojocna


Băile Cojocna

Băile Cojocna
Băile Cojocna sunt o stațiune balneo-climaterică aflată în estul comunei Cojocna în județul Cluj. Stațiunea se află pe versantul stâng al pârâului Valea Sărată, la o altitudine de 340 m.
În zonă au existat încă din timpul ocupației romane exploatări de sare, pe locul cărora au fost amenajate mai multe băi calde. Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare atestate documentar din secolul al XII-lea și folosite din perioada romană până în Evul Mediu s-au format mai multe lacuri saline. Minele s-au transformat în lacuri saline, iar apa acestora a dobândit proprietăți terapeutice. Două dintre lacuri, Toroc și Lacul Mare, au fost transformate în băi, frecventate în timpul verii. În afară de agrement, băile sunt indicate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice.[necesită citare]
Lacul Mare, supranumit și Lacul Băilor are o salinitate de 109,8 g/l măsurată în timpul verii la suprafața apei.
Unităti de cazare in apropiere
Hotel River Park
Hotel River Park  ★★★★ Cluj-Napoca, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 120 A
48 evaluari

50 locuri 25 camere 25 băi River Park este noul brand hotelier al Clujului, cu o personalitate puternica și un nivel al ospitalității greu de egalat.

Hotel Agape
Hotel Agape  ★★★ Cluj-Napoca, str. Iuliu Maniu, nr. 6
43 evaluari

75 locuri 37 camere 37 băi Hotelul Agape oferă clienților o atmosferă plăcută și servicii de cel mai înalt nivel chiar în centrul istoric al orașului.

Hotel Onix
Hotel Onix  ★★★★ Cluj-Napoca, str. Septimiu Albini, nr. 12
86 evaluari

100 locuri 64 camere 64 băi Hotel Onix din Cluj-Napoca este alcatuit din 2 corpuri clasificate la 3 ***, respectiv 4 ****, cu o capacitate totala de 64 de camere.