Băile Puturoasa Vama


Băile Puturoasa Vama

Băile Puturoasa Vama
Staţiunea Băile Puturoasa se află în apropiere de oraşul Negreşti-Oaş, la o altitudine de 400 metri, într-o căldare cu diametrul de 4 km, a unui fost vulcan, în aşa-numita microdepresiune Puturoasa.
Denumirea staţiunii provine de la apa minerală sulfuroasă, care emană în atmosferă hidrogen sulfurat, apele nămoloase de aici având un bogat conţinut în sulf, clor şi iod, cu mari proprietăţi de vindecare a bolilor reumatice, ginecologice şi alte maladii externe.Staţiunea Băile Puturoasa este sezonieră, perioada propice pentru tratament fiind din mai până în septembrie, însă peisajul este pitoresc iar clima blândă.
La doar 9 kilometri de comuna sătmăreană Vama se află Băile Puturoasa, locul unde generaţii întregi şi-au tratat reumatismul cu ajutorul curelor sulfuroase. Localnicii își amintesc cât de bune erau tratamentele oferite.“Băile erau foarte bune. Prin ’60, ’62, ’65, ele s-au perindat foarte mult pe la OJT și pe la Cooperativa de Consum, în multe părți, dar erau tot la vană, nu era și bazin.”
După 1989, staţiunea înființată de contele Tolvai Gabor, la începutul secolului al XIX-lea, a dispărut de pe harta turistică a României.
Unităti de cazare in apropiere
Casa Irinella
Casa Irinella  ★★★ Satu Mare, str. Oasului, nr. 23
19 evaluari

16 locuri 7 camere 7 băi Cazare verificată
Locatia este situata la 3 km de centrul orasului, la 1 km de strandul Satu Mare, la 3 km de Strand Aqua Star si la 1 km de gara, intr-o zona linistita

Hotel Alma Spa
Hotel Alma Spa Satu Mare, str. Botizului, nr. 2
2 evaluari

36 locuri 18 camere 18 băi Situat la intrarea în Satu Mare dinspre Baia Mare, nu departe de centrul oraşului.