Stațiunea Vatra Dornei


Stațiunea Vatra Dornei

Stațiunea Vatra Dornei
Statiunea Vatra Dornei, supranumita si "Perla Bucovinei", este situata la o altitudine de 802 m in Depresiunea Dornelor, la 112 km distanta de Suceava si 89km de Bistrita Nasaud, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna. Regiunea Dornelor este ferita de vanturi fiind aparata de Carpati care ocrotesc zona. Zona are un climat temperat continental de nuanta alpina, cu o temperatura medie anuala de 4,5 grade C. Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei intinse panze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca aici ne aflam intr-o adevarata imparatie a apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni. Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune pentru toate varstele, adresandu-se atat persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, sau care doresc sa se odihneasca intr-un bioclimat tonic stimulent cu influenta benefica asupra sistemului nervos. Pentru refacerea sanatatii Vatra Dornei ofera factori naturali de cura cum sunt: izvoarele cu apa minerala carbogazoase izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2 namolul de turba din zona Poiana Stampei.
Unităti de cazare in apropiere
Pensiunea Tihuta
Pensiunea Tihuta  ✿✿ Piatra Fântânele, nr. 16
5 evaluari

Pensiune Turistica Tihuta, situată în localitatea Piatra Fântânele oferă facilități de grătar și o terasă mobilată cu vedere la munte.

Pensiunea Valurile Bistriței
Pensiunea Valurile Bistriței  ★★★ Cozănești, str. Cozănești, nr. 51
11 evaluari

21 locuri 10 camere 10 băi Pensiunea este situată la 5 km de Stațiunea Vatra Dornei , la ieșirea spre Piatra Neamț. Pensiunea are 10 camere cu băi propriI.