Ștrandul Ocnele Mari


Ștrandul Ocnele Mari

Ștrandul Ocnele Mari
Ştrandul de la Ocnele Mari este cunoscut sub denumirea de „ştrandul fără fund” Aici, apa sărată, schimbată zilnic, vine din adâncuri. Oameni din toată ţara beneficiază de două baze de agrement recent modernizate, cu bazine cu apă sărată caldă, schimbată zilnic şi care înseamnă sănătate curată, pentru cei care fac un tratament de minimum 12 băi sărate.
Bazinele de apa sarata de la Ocnita si parcul care le inconjoara sunt construite in 1900 de catre colonelul Dianu care amenajeaza spatiul turistic si capteaza apele din bazine dintr-un bazin aflat in incinta bailor de unde se pompau atat pentru bazinul strandului cat si pentru dusurile existente in in acelasi complex turistic. Spre deosebire de strandul de la Ocnele Mari, strandul de la Ocnita nu este construit pe o veche gura de ocna din aceasta cauza apele de aici sunt mai concentrate in saruri minerale, in special in clorura de sodiu.
Strandul Ocnita de astazi este un complex turistic format din casute de odihna, bungalouri, camere cu baie, dusuri si corpuri sanitare, un restaurant si doua bazine de inot cu apa sarata.
Deasemenea complexul dispune de doua parcari foarte incapatoare, si spatiu de campare in interiorul bazei daca sunteti interesati sa veniti cu cortul. Inconjurata de un parc de arbusti in centrul localitatii Ocnita, baza de tratament ofera turistilor posibilitatea de tratament cu namol si apa sarata.
Ca si posibilitate externa de tratament la 3 km se afla punctul turistic Salina Ocnele Mari in care puteti face tratamente pentru o gama variata de afectiuni respiratorii.
Restaurantul propriu va asteapta cu bauturi racoritoare si mancaruri gatite la preturi accesibile. Meniul zilei este la un pret accesibil si contine feluri de mincare pe gustul tuturor.
Unităti de cazare in apropiere
Pensiunea Patricia
Pensiunea Patricia  ★★★ Curtea de Argeș, str. DN7, nr. 606C
5 evaluari

28 locuri 12 camere 12 băi Pensiunea Patricia este așezată la baza Transfăgărășanului, aproape de lacul Vidraru și Mănăstirea Curtea de Argeș.

Apartament El Greco
Apartament El Greco Curtea de Argeș, str. Albești, nr. 2S
- evaluari

El Greco vă oferă un apartament ireproșabil, cu toate dotările necesare de care vă puteți bucura pe timpul cazării.