Băile Herculane


Băile Herculane

Băile Herculane
Stațiunea Băile Herculane are o istorie indelungată, numeroasele descoperiri arheologice demonstreaza existenta oamenilor pe aceste meleaguri inca din Epoca Paleolitica. In timpul celor aproape 165 de ani de dominare romana in Dacia, statiunea Herculane era cunoscuta in Imperiul Roman, amenajarile in stanca demonstrand ca aici veneau reprezentantii aristocratiei romane, locul fiind un centru de relaxare al Imperiului.
Aici au fost descoperite sase statuete dedicate zeului Hercules, dupa care a primit denumirea statiunea, atestata documentar inainte de 153 era noastra, cu denumirea de "Ad aquas Herculis sacras", este cea mai veche statiune din Romania.
Orasul se afla situat in partea de sud-vest a Romaniei, in judetul Caras-Severin, in Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti la vest si Muntii Cernei la est, la o distanta de circa 40 km fata de municipiul Drobeta-Turnu Severin. Din Bucuresti se poate ajunge aici cu trenul dupa un drum de sase ore, sau dinspre Timisoara, distanta parcursa in aproximativ doua ore si jumatate, precum si cu masina, folosind drumul european E70.
Unităti de cazare in apropiere
Hotel Versay
Hotel Versay  ★★★★ Băile Herculane, str. Cernei, nr. 1
42 evaluari

52 locuri 27 camere 27 băi Hotel Versay se află în Centrul Istoric al Stațiunii Băile Herculane pe malul râului Cerna.

Pensiunea Versant
Pensiunea Versant  ★★★ Băile Herculane, str. Trandafirilor, nr. 32A
24 evaluari

24 locuri 12 camere 12 băi Pensiunea Versant este locul potrivit pentru un sejur liniștit și relaxant la Băile Herculane!

Hotel Golden Spirit
Hotel Golden Spirit  ★★★ Băile Herculane, str. Castanilor, nr. 1
127 evaluari

86 locuri 41 camere 41 băi Cazare verificată
Hotelul este situată in sud - estul României, in stațiunea balneo - turistică Băile Herculane. Frumos amplasat pe malul râului Cerna.

Pensiunea Casa Natura
Pensiunea Casa Natura  ✿✿✿ Băile Herculane, str. Gării, nr. 71
52 evaluari

29 locuri 10 camere 10 băi Cazare verificată
Pensiunea Casa Natura este amplasată într-o zonă retrasă, la liziera pădurii de tei și salcâm, la doar 5 minute de centrul orașului Herculane.

Pensiunea Eden
Pensiunea Eden  ★★★ Băile Herculane, str. Vicol, nr. 56/A
29 evaluari

10 locuri 5 camere 5 băi Cazare verificată
Pensiunea Eden, oferă condiții de 4 stele la preț de 3 stele.

Pensiunea Magic
Pensiunea Magic  ★★★ Băile Herculane, str. Trandafirilor, nr. 72
95 evaluari

50 locuri 22 camere 22 băi Pensiunea Magic Băile Herculane vă stă la dispoziție pe întreaga perioada a anului cu o ofertă foarte avantajoasă!

Thermae DOlimpia- Adults Only +14
Thermae DOlimpia- Adults Only +14  ★★★ Băile Herculane, str. Vicol, nr. 50
25 evaluari

25 locuri 15 camere 15 băi Thermae D'Olimpia se află în Băile Herculane și pune la dispoziție bucătărie de vară, cu facilități de grătar, grădină cu terasă, jacuzzi și piscină.