Lacul Beliș Fântânele


Lacul Beliș Fântânele

Lacul Beliș Fântânele
Lacul Belis Fantanele reprezinta un lac artificial de acumulare, situat in Muntii Gilau, Cluj.
A fost amenajat pe cursul raului Somesul Cald, pe o lungime de 13 km. Cei 9,8 kmp ofera privelisti uluitoare spre muntii Gilaului, muntii Vladeasa si Muntele Mare, oferind turistilor toata linistea de care au nevoie.
Vechi Catune precum Giurcuta de Jos, Milioan, Ples, Dadesti Bolojesti au fost acoperite de ape de-a lungul timpului, motiv pentru care locuitorii acestor locuri au fost nevoiti sa se stramute. In verile secetoase nivelul apei lacului scade mult, lasand la vedere urme de civilizatie. Una dintre cele mai celebre ruine este reprezentata de ruinele bisericii Giurcuta de Jos, numita de localnici ca “Biserica de sub Lac”.
Unităti de cazare in apropiere
Pensiunea Popasul Urșilor
Pensiunea Popasul Urșilor  ★★★ Chișcău, str. Principală, nr. 81C
32 evaluari

56 locuri 16 camere 16 băi Pensiunea noastră este amplasată într-o locație de vis chiar la urcarea în Peștera Urșilor înconjurată de priveliștea muntelui.

Pensiunea Popas
Pensiunea Popas  ★★ Padiş (Padiș), str. Principala, nr. 8
18 evaluari

44 locuri 14 camere 14 băi Popasul Turistic Padiș este alcătuit dintr-o cabană tip pensiune cu 4 camere cu băi proprii, restaurant de 50 de locuri și 10 căsuțe de vacanță.

Cabana Boga
3 evaluari

20 locuri 6 camere 3 băi Cabana Boga este un punct de plecare excelent pentru tururi de drumeție prin atracțiile din zonă. Pârâul de munte curge la capătul curții.

Pensiunea Piatra Grăitoare
6 evaluari

16 locuri 8 camere 9 băi Cazare verificată
Pensiunea Piatra Grăitoare este situată în satul de vacanță Vârtop, la o altitudine de 1150 metri. Accesul se face din DN75.

Pensiunea Apuseni Wild
Pensiunea Apuseni Wild  ★★★ Remeți, str. Principală, nr. 32
6 evaluari

36 locuri 15 camere 15 băi Vă invităm să petreceţi timp într-un mod plăcut, relaxant şi indiferent dacă aţi ales să vă bucuraţi de momente in familie, să organizaţi o conferinţă

Pensiunea Carpathia
50 evaluari

50 locuri 15 camere 15 băi Pensiunea Carpathia este una dintre cele mai spațioase locații de cazare din Remeti-Bihor, având o capacitate de cazare de până la 54 locuri.